Laadpaal voor elektrische wagens

De investering in een laadpaal biedt tal van voordelen:

  • Ecologisch: met een laadpaal daalt de laadtijd naar minder dan 6 uur (tegenover 10 uur met een klassiek stopcontact). Hebt u ook zonnepanelen, dan kunt u deze hernieuwbare energie voor 100% gebruiken om uw wagen op te laden.
     
  • Veilig en doeltreffend: laadpalen voor thuis zijn zo ontworpen dat ze meer vermogen leveren dan een eenvoudig stopcontact, maar zonder risico op verhitting. De laadpaal wordt immers geïnstalleerd op een speciaal daartoe voorziene en beschermde kring aan het begin van de installatie en met een eigen automatische schakelaar en differentieelschakelaar 30 mA. Er is dus geen kunstmatige beperking van de stroomsterkte om oververhitting te vermijden, terwijl dat bij de adapter-lader die bij uw wagen wordt geleverd wel het geval is.
     
  • Zuinig: elektriciteit thuis kost minder dan de elektriciteit aan openbare of gedeelde laadpalen. Als u zonnepanelen hebt, is de elektriciteit zelfs helemaal gratis !
     
  • Technisch: een laadpaal kan uitgerust zijn met interessante en 'slimme' functionaliteiten. Zo kan het vermogen automatisch dalen als er andere grote toestellen ingeschakeld zijn of kan het opladen worden uitgesteld naar een gunstiger tijdstip. Een laadpaal kan bovendien de automatische overdracht  van de laadgegevens beheren via het internet of de energiestromen tussen het elektriciteitsnet en de elektriciteitsinstallatie

 

Carlo Cardon

25+ jaar ervaring

Enkel vakmannen

Totaalservice

Heeft u graag een offerte op maat?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder in uw zoektocht naar de juiste oplossing.

Contacteer ons

© 2024 Carlo Cardon BV. Webdesign by Puzzle